Når politikere er tåkefyrster og valglovverket proppa med kansellispråk, kan kommunevalg være vanskelig. Se hvordan jurist Sofie Høgestøl og valglovutvalget forenklet lovtekster, mens NRK gjorde grep for å gjøre valget forståelig for alle.
Norske institusjonar har fått skjerpa språkkrav, og fleire er i gang med å laga ny språkpolitikk og -strategi. Lær meir om krava, og finn tips om korleis de kan jobba med språk på din arbeidsplass.
2022-rapporten for bruk av bokmål og nynorsk i staten er publisert. Hvilket statsorgan oppfyller alle lovkravene, og hvordan står det til i din sektor?
Språkrådet publiserer aktuelle saker om norsk språk og språkpolitikk på språkrådet.no. Alle saker blir delt i sosiale medier. I nyhetsbrevene gir vi en samlet oversikt over relevante nettsaker siden forrige utgave.
Språkarbeid er kvalitetsarbeid (4.7.23) Språkrådet har lenge peika på at språk må inn i kvalitetsarbeidet ved universiteta og høgskulane. Det vil auke kvaliteten og arbeidslivrelevansen i studia.
Siste nummer av Termposten (29.6.23) I Termposten kan du blant annet lese om Nordterm-konferansen i Stockholm og en terminologiworkshop i Brussel. Det skjer også mye på terminologifronten i universitets- og høyskolesektoren.
Med lov skal landet både bygges og byggjast (20.6.23) Berre 14,2 prosent av norske lover er skrivne på nynorsk. Ei så ujamn fordeling mellom skriftspråka i lover er i strid med den vedtekne språkpolitikken.
Historisk NOU: Viktig for å styrke et trua språk (13.6.23) Tegnspråkutvalget har levert ei offentlig utredning (NOU) om norsk tegnspråk til Kultur- og likestillingsdepartementet. Utvalget har hatt i oppgave å utrede situasjonen for norsk tegnspråk og anbefale tiltak som kan gjøre det lettere å være tegnspråkbruker.